فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 64، پاییز 1400)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 64، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه عسکری، کمال سخدری*، حسن اسماعیل پور صفحات 1-13

    پژوهش حاضر به دنبال شناسایی عوامل موثر بر استراتژی های مدیریت خلاهای نهادی در بازارهای نوظهور است. هزینه های ناشی از خلاهای نهادی و شرکت های چندملیتی در بازارهای نوظهور نیاز به اتخاذ استراتژی هایی برای مدیریت این خلاها دارند. از طرفی پژوهش های این حوزه تنها به بررسی استراتژی های مدیریت خلاهای نهادی پرداختند و کمتر پژوهشی به بررسی عوامل موثر بر اتخاذ این استراتژی ها پرداخته است. پژوهش حاضر با رویکردی کیفی و اکتشافی و با استفاده از روش مطالعه موردی مبتنی بر تمپلیت صورت گرفت که 13 مورد از شرکت های بین المللی فعال در ایران مورد مطالعه عمیق نیمه ساختاریافته قرارگرفته اند. نتایج پژوهش نشان دادند که عوامل موثر بر اتخاذ استراتژی های مدیریت خلاهای نهادی شامل نوع خلا و بازار مصرف (عوامل محیطی)، سطح ورود و استراتژی ورود (عوامل سازمانی) هستند. همچنین یافته های در تبیین جهت گیری های مفید برای محققین حوزه کارآفرینی بین الملل و مدیران شرکت های فعال در کشورهای درحال توسعه موثر می باشند.

    کلیدواژگان: استراتژی های مدیریت خلاهای نهادی، بازارهای نوظهور، عوامل سازمانی
  • سیده فاطمه میرعابدینی، محمد صالحی*، کیومرث نیازآذری صفحات 14-27

    امروزه سازمان ها براساس پارادایم جدید مدیریتی به دنبال مفاهیمی مانند معنویت گرایی هستند. در همین راستا پژوهش حاضر به دنبال ارایه و تدوین مدل اثر معنویت گرایی بر اخلاق کاری کارکنان در سازمان آموزش وپرورش می باشد. به منظور ارایه مدل از رویکرد آمیخته (کیفی_کمی) و روش نظریه داده بنیاد استفاده شد. در بخش کیفی پژوهش نمونه گیری به روش گلوله برفی و با مصاحبه عمیق با 26 نفر از مدیران و کارشناسان سازمان آموزش وپرورش صورت گرفت که منجر به شناسایی عوامل مدل گردید. در بخش کمی نیز برای تعیین حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و جدول مورگان، تعداد 145 نفر تعیین گردید. تجزیه وتحلیل اطلاعات به روش نظریه پردازی زمینه ای مبتنی بر 3 نوع کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. همچنین جهت کدگذاری محوری از الگوی پارادایمی استراوس و کوربین استفاده گردید که معنویت گرایی به عنوان مقوله محوری شناسایی شد. اجزای الگوی پارادایمی جهت کدگذاری محوری عبارت اند از مقوله محوری، شرایط علی، زمینه یا بستر حاکم، شرایط مداخله گر، استراتژی ها و کنش های متقابل و پیامدها. نتایج پژوهش حاضر نشان دادند که وجود معنویت گرایی در سازمان بر اخلاق کاری تاثیر دارد و موجب ارتباطات موثر، افزایش صمیمیت، بهبود شرایط کاری، اهمیت دادن به همکاران، عدم فساد مدیران، افزایش تمایل به کار، تعهد و بهادادن به کارهای اخلاقی می شود؛ لذا بهره گیری و تقویت معنویت در محیط کار می توانند باعث ایجاد بستر مناسبی برای رشد رفتارهای شخصی و سازمانی شوند.

    کلیدواژگان: معنویت گرایی، افزایش تمایل به کار، بهادادن به اخلاق کاری، سازمان آموزش و پرورش
  • سیمین اصغری نژاد، سمانه سلیمی* صفحات 28-40
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ارزیابی عملکرد بر بهبود عملکرد با نقش میانجی توانمندسازی معلمان ابتدایی با روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی انجام گردید. جامعه آماری متشکل است از کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر زاهدان با تعداد 200 نفر که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان (1971) روش نمونه گیری سرشماری، حجم نمونه 200 نفر محاسبه گردید. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر (2003)، پرسشنامه ارزیابی عملکرد زارعی رباط (1393) و پرسشنامه بهبود عملکرد سونگ (2008) استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها براساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 769/0، 811/0 و 712/0 برآورد گردید. داده های حاصل از آن ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS23 و LISREL8.8 صورت گرفت. یافته های به دست آمده از مدل معادلات ساختاری نشان دادند که ارزیابی عملکرد بر بهبود عملکرد و ارزیابی عملکرد بر توانمندسازی اثر مستقیم دارد؛ لیکن تاثیر غیرمستقیم ارزیابی عملکرد بر بهبود عملکرد از طریق توانمندسازی کمتر از تاثیر مستقیم آن می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بهبود عملکرد، توانمندسازی
  • مریم گلی پور، معصومه اولادیان*، محمود صفری صفحات 41-56

    هدف پژوهش حاضر عبارت است از ارایه الگوی نظام آموزش عالی براساس فرآیند توسعه منابع انسانی. توسعه منابع انسانی می تواند نقش مهم و قابل توجهی در تطبیق سازمان ها با شرایط در حال تغییر داشته باشد؛ زیرا سازمان ها از مجموعه ای از افرادی تشکیل شده که برای رسیدن به اهداف تدوین شده تلاش می نمایند. روش پژوهش حاضر از نظر هدف به صورت کاربردی و به روش اکتشافی می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی متشکل از مدیران آموزش عالی به تعداد 85،594 نفر بود. همچنین در بخش کمی متشکل از کلیه کارشناسان و مدیران نظام آموزش عالی در سال 1399 می باشد. جهت محاسبه حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعداد 382 نفر از کارشناسان و مدیران نظام آموزش عالی در پاسخ به سوالات پرسشنامه انتخاب شده و همکاری کردند. از طرفی پرسشنامه به عنوان ابزار پژوهش درنظر گرفته شد. تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده در بخش کیفی با استفاده از نرم افزار مکس کیودا و در بخش کمی به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس و اسمارت پی آل اس انجام شد. نتایج نشان دادند 12 مولفه در تبیین ارایه الگوی نظام آموزش عالی براساس فرآیند توسعه منابع انسانی نقش دارند که عبارت اند از خودکارآمدی، عزت نفس، انگیزه، توانمندسازی، یادگیری سازمانی، فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، فناوری، رضایت شغلی، توسعه جامعه، تسهیل شبکه سازی و توسعه سرمایه انسانی. ضریب تعیین و ضریب تعیین تعدیل شده محاسبه شده نیز نشان دهنده برازش مناسب مدل بود.

    کلیدواژگان: نظام آموزش عالی، توسعه منابع انسانی، فرآیند توسعه منابع انسانی
  • سعید ناصری، حسن شهرکی پور*، فردوس یادگاری صفحات 57-69

    هدف اساسی پژوهش حاضر عبارت است از طراحی و برازش مدل مطلوب سازمان یادگیرنده از منظر ساختار سازمانی حامی یادگیری در سازمان آموزش وپرورش با تاکید بر مدیریت دانش (مورد مطالعه: آموزش وپرورش شهر تهران). قابل ذکر است که با استفاده از طرح متوالی اکتشافی (کیفی و کمی) این مطالعه به انجام رسید. داده های لازم در فاز کیفی با انجام مصاحبه عمقی با 20 نفر از خبرگان حوزه مدیریت آموزشی و مدیران سازمان آموزش وپرورش شهر تهران که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شده بودند، جمع آوری شدند. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل مضمون از نوع شبکه مضامین تحلیل شده و مدل مفهومی اندازه گیری شبکه ای سازمان یادگیرنده در سازمان آموزش وپرورش تهیه شدند. نتایج کیفی پژوهش نشان دادند که مدل مطلوب سازمان یادگیرنده در سازمان آموزش وپرورش با دو مضمون فراگیر شامل مدیریت دانش و ساختار سازمانی حامی یادگیری درمجموع با 128 مضمون پایه ای به حد اشباع نظری رسیده است. در فاز کمی پژوهش به منظور ارزیابی و آزمون مدل از مطالعه پیمایشی استفاده گردید. با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته ماخوذ از مضامین پایه ای مطالعه کیفی، داده های پژوهش از روی 226 نفر از مدیران و کارکنان سازمان آموزش وپرورش شهر تهران که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شده بودند، گردآوری شدند. نتایج کمی پژوهش نشان دادند که مدل تجربی اندازه گیری شبکه ای سازمان یادگیرنده در سازمان آموزش وپرورش شهر تهران از برازش نسبتا مطلوبی برخوردار است. همچنین بعد مدیریت دانش توانسته است با میزان 935/0 در سنجش مدل تجربی سازمان یادگیرنده، بیشترین سهم را دارا باشد.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، مدیریت دانش، یادگیری، ساختار سازمانی حامی یادگیری
  • نازنین زاده مرادیان الانی، ابراهیم پورحسینی*، شجاع عربان صفحات 70-81

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر اخلاق حرفه ای مدیران مدارس ابتدایی سازمان آموزش وپرورش استان لرستان می باشد. روش پژوهش به صورت آمیخته (کیفی_کمی) است. مشارکت کنندگان در بخش کیفی متشکل از 16 خبره بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی نیز متشکل از مدیران مدارس دوره ابتدایی سازمان آموزش وپرورش استان لرستان در سال تحصیلی 98_99 به تعداد 2366 نفر بودند که براساس جدول مورگان تعداد 330 نفر تعیین و با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی به صورت مصاحبه های عمیق نیمه استاندارد و در بخش کمی نیز به صورت پرسشنامه محقق ساخته براساس یافته های کیفی بود. پایایی ابزار با آزمون آلفای کرونباخ حاصل شد. برای تحلیل داده های کیفی از کدگذاری سه گانه باز، محوری و انتخابی و در بخش کمی از آمارهای توصیفی و استنباطی در نرم افزارهای Spss22 و Lisrel استفاده شد. یافته ها نشان دادند 3 بعد و 9 مولفه اصلی برای اخلاق حرفه ای مدیران وجود دارد که عبارت اند از (1) بعد شخصی (ویژگی های فردی، حرفه ای و ویژگی های هیجانی)، (2) بعد درون سازمانی (مدیریت و رهبری، راهبردهای اخلاق، توانمندی های حرفه ای و عوامل وظیفه ای) و (3) بعد برون سازمانی (عوامل اجتماعی و عوامل فرهنگی). نتایج معادلات ساختاری نیز نشان دادند از میان ابعاد سه گانه اخلاق حرفه ای، بعد درون سازمانی با ضریب مسیر 87/0 بیشترین و عوامل وظیفه ای (87/0)، ویژگی های شغلی (85/0) و عوامل فرهنگی (82/0) به ترتیب بیشترین اثر را بر الگوی اخلاق حرفه ای داشتند. الگوی پیشنهادی حاضر می تواند به عنوان راهنمایی برای اولویت بندی و اهمیت دادن به ابعاد و مولفه های اخلاق حرفه ای مدیران مورد توجه برنامه ریزان مدیریت آموزشی در سطوح کلان و خرد قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، مدیران مدارس ابتدایی، استان لرستان
  • هوشنگ شیریان*، بدری شاه طالبی، نرگس سعیدیان صفحات 78-90

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های سلامت اداری منظور ارایه الگوی ارتقاء سلامت اداری در نظام آموزشی دولتی ایران به روش آمیخته اکتشافی انجام شد. در فاز اول) کیفی(از تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی استفاده شد. محیط پژوهش در دو فاز منابع دسته اول پایگاه های اینترنتی و بانکهای اطلاعاتی علمی معتبر در گستره زمانی 2010 تا 2019 در حوزه مطالعات سلامت اداری بود. جمع آوری مضامین اولیه، به روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور تعداد 108 عنوان مقاله و کتاب داخلی و خارجی مورد مطالعه قرار گرفت که با این تعداد نمونه محقق به اشباع نظری رسید. پس از کدگذاری و دسته بندی 98 مضمون اولیه، روایی محتوایی آن به دو روش، کیفی شبکه مضامین مشتمل بر 7 مضمون فراگیر و 17 مضمون پایه ترسیم شد. در فاز کمی محیط پژوهش شامل کلیه اعضای نظام آموزشی در ایران به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش سیاهه 98 گویه ای محقق ساخته بر اساس طیف 5 گزینه ای لیکرت از 1 به معنای کاملا مخالفم تا 5 به صورت کاملا موافقم تنظیم شد. روایی صوری و محتوایی سیاهه در این پژوهش توسط متخصصان تایید گردید و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفت، سنجش پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شد. مقادیر مربوط به برآورد ضریب آلفای کرونباخ برای مضامین بالاتر از 75/0 گزارش شدند که نشان دهنده همبستگی درونی بالا در معرف های مضامین پایه است. تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی در تحلیل داده های کمی شامل جداول توزیع فراوانی و نمودارها، و در بخش استنباطی از روش تحلیل عاملی تاییدی و رویکرد مدل سازی معادله ساختاری کوواریانس محور استفاده شد. با توجه به شاخص های، مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: سلامت اداری، نظام آموزشی، ارتقا سلامت اداری
  • سید علی سجادی، محمدعلی حسینی*، نادرقلی قورچیان صفحات 82-107

    پژوهش کاربردی حاضر با هدف ارایه مدلی برای ارتقاء میل به ماندگاری معلمان آموزش وپرورش صورت گرفت. این مطالعه که از نوع آمیخته می باشد، در 3 بخش کتابخانه ه ای، کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی از تحلیل محتوا استفاده گردید و در بخش کمی از نظر اجرا توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه پژوهش در بخش کیفی متشکل از کلیه خبرگان حوزه آموزش وپرورش (مدیران و معلمین باسابقه) بود که تعداد 19 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه پژوهش متشکل از کلیه معلمان دبیرستان های مقطع اول متوسطه آموزش وپرورش شهر تهران به تعداد 10975 بود که براساس فرمول کوکران حجم نمونه به صورت 375 نفر برآورد شد. سپس پرسشنامه میل به ماندگاری بین معلمان مدارس منتخب، توزیع و درنهایت تعداد 323 پرسشنامه از معلمان دریافت شد و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته (با خبرگان برای تعیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های میل به ماندگاری معلمان و تعیین سازوکارهای پیشنهادی) و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته (حاصل ترکیب مطالعه کتابخانه های و کیفی) بر مبنای مقیاس 5 درجه ای لیکرت در دو وضعیت موجود و مطلوب بود. روایی پرسشنامه از طریق روایی همگرا و واگرا و پایایی گویه های پرسشنامه نیز با آلفای کرونباخ (0/968) و پایایی ترکیبی (0/970) محاسبه و تایید شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها و روایی پرسشنامه از آزمون های آماری تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون t تک نمونه ای و t وابسته، مدل یابی معادلات ساختاری (SEM)، آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار Smart-PLS استفاده شد. درنتیجه انجام تحلیل عاملی تاییدی، مدل پیشنهادی ارتقاء میل به ماندگاری معلمان با 2 بعد و 8 مولفه و 38 شاخص تایید شد که درجه تناسب آن با اطمینان 0/99 مورد تایید قرار گرفت. همچنین تعداد 30 سازوکار برای ارتقاء میل به ماندگاری معلمان پیشنهاد شد که مدل مربوطه می تواند در ارتقاء میل به ماندگاری باانگیزه معلمان و افزایش کیفیت آموزش وپرورش موثر باشد.

    کلیدواژگان: میل به ماندگاری، معلمان، عوامل محیطی، عوامل حرفه ای، مدل
|
  • Fatemeh Askari, Kamal Sakhdari *, Hasan Esmailpour Pages 1-13

    The present study seeks to identify the factors affecting institutional vacuum management strategies in emerging markets. Costs from institutional gaps and multinational corporations in emerging markets need to adopt strategies to manage these gaps. On the other hand, research in this field has only examined the strategies of institutional vacuum management and less research has examined the factors affecting the adoption of these strategies. The present study has been conducted with a qualitative and exploratory approach and using a case study method based on a template. In this study, 13 international companies operating in Iran have been studied in-depth semi-structured. The results showed that the effective factors on the adoption of institutional vacuum management strategies include the type of vacuum and the consumer market (environmental factors), entry level and entry strategy (organizational factors). The findings of the present study are effective in explaining useful orientations for researchers in the field of international entrepreneurship as well as managers of companies operating in developing countries.

    Keywords: Institutional Vacuum Management Strategies, Emerging Markets, Organizational factors, Environmental factors
  • Seyede Fateme Mirabedini, Mohammad Salehi *, Kiumars Niazazari Pages 14-27

    At present, organizations are looking for concepts such as spirituality based on the new management paradigm. The present study seeks to present and develop a model of the effect of spirituality on the work ethic of employees in the Education Organization of Golestan Province. In order to present the model, a mixed approach (qualitative-quantitative) and data foundation theory method were used. Qualitative sampling by snowball method and in-depth interviews with 26 managers and experts of the Education and Training Organization identified the model and in a quantitative part to adjust the sample size, Cochran's formula and Morgan table are used and the number of samples is about 145 people. Designated. Data analysis was performed by contextual theorizing method based on three types of open, axial and selective coding. For axial coding, the paradigm model of Strauss and Corbin was used and spirituality was identified as a central category. The components of the paradigm model for axial coding are the central category, the causal conditions, the prevailing context, the intervening conditions, the strategies and interactions, and the consequences. The presence of spirituality in the organization affects work ethic and leads to effective communication, increased intimacy, improved working conditions, importance to colleagues, non-corruption of managers, increased willingness to work, commitment and appreciation of ethical work. Therefore, by exploiting and strengthening spirituality in the workplace, a suitable platform can be provided for the development of personal and organizational behaviors.

    Keywords: Spirituality, increasing the desire to work, valuing work ethic, Education, Training Organization
  • Simin Asghari Nejad, Samaneh Salimi * Pages 28-40
    The purpose of this study was to examin the effect of performance evaluation on performance improvement with the mediating role of empowering elementary school teachers. This study was a descriptive-correlational one. The statistical population of the study included all elementary teachers in Zahedan city (N=200). Using Morgan and Krejcie's (1971) Table for determining sample size, 200 teacher were census selected. Spritzer empowerment questionnaire (2003), Zare'i Robat performance assessment questionnaire (2014) and Sung performance improvement questionnaire (2008) were used to collect the data of the study. The content validity of the questionnaire was reviewed and confirmed. Based on Cronbach's alpha coefficient, it was estimated that the reliabilities of the questionnaires were 0.769, 0.811 and 0.712, respectively. Using SPSS 23.0 and LISREL 8.8., data were analyzed at two levels of descriptive and inferential statistics, including Pearson correlation coefficient and structural equation modeling. The result of structural equation modeling indicated that performance evaluation has a direct effect on performance improvement and empowerment. However, the indirect effect of performance assessment on performance improvement through the empowerment was lower than its direct effect.
    Keywords: Performance Assessment, Performance Improvement, Empowerment
  • Maryam Golipour, ‌Masoumeh Oladiyan *, Mahmood Safari Pages 41-56

    The purpose of this study was to provide a model of higher education system based on the process of developing human resources. The research method was the ground theory method and model structural equation model. The research community in a small section consisted of professors, experts, experts and managers of higher education system. The number of samples in a small section was selected using Cochran formula 382 experts and managers of higher education system. The research tool was a researcher-made questionnaire. The analysis of collected data was performed using descriptive and inferential methods using SPSS 16 and Smart Pls software. The results showed that twelve components in explaining the model of higher education system are based on the process of human resource development, including; Automatic, self-esteem, motivation, empowerment, organizational learning, organizational culture, knowledge management, technology, job satisfaction, community development, networking facilitating, and ultimately human capital development. Coefficient determination and adjusted adjusted coefficient; Indicated the fitting fit of the model.

    Keywords: higher education system, human resource development, human resource development process analysis
  • Saeed Naseri, Hasan Shahrakipour *, Ferdos Yadegari Pages 57-69

    The main purpose of this study was to design and fit the optimal model of learning organization (from the perspective of organizational structure supporting learning) in education with emphasis on knowledge management (case study: Tehran Education). This study was performed using a sequential exploratory design (qualitative and quantitative). In the qualitative phase, the necessary data were collected by conducting in-depth interviews with 20 experts in the field of educational management and education managers in Tehran who were selected by theoretical sampling method. The research data were analyzed using the content analysis method and the network of themes and the conceptual model of network measurement of the learning organization in education. The qualitative results of the research showed that the optimal model of learning organization in education with two comprehensive themes including knowledge management and organizational structure supporting learning has reached a theoretical saturation with a total of 128 basic themes. In the quantitative phase of the research, a survey study was used to evaluate and test the model. Using a researcher-made questionnaire derived from the basic themes of qualitative study, research data were collected from 226 managers and education staff in Tehran who were selected by multi-stage cluster sampling. The quantitative results of the research showed that the experimental model of network measurement of the learning organization in Tehran education has a relatively good fit and the knowledge management dimension has been able to have the largest share in measuring the experimental model of the learning organization with 0.935.

    Keywords: Learning organization, Knowledge Management, learning, organizational structure supporting learning
  • Nazanin Zadehmoradian, Ebrahim Poorhoseini *, Shoja Araban Pages 70-81

    This study aimed to propose the professional ethics patterns of principals of elementary schools. Research method was conducted using a mixed (qualitative-quantitative) and it was an applied study in terms of objective. In the qualitative step, participants (including 16 experts in the relevant context) were chosen using the purposive sampling method, and they filled out the questionnaires three times based on Delphi Method. In the quantitative step, the statistical population comprised all principals (N=2366) of elementary schools of Education Organization in Lorestan over the academic year of 2019-2020. Using Morgan Table, 330 subjects were chosen based on multistage cluster sampling. As a research instrument, a questionnaire was used considering the qualitative findings including three dimensions, nine components, and 81 indicators. Descriptive and inferential statistics (structural equations) were used through SPSS22 and Lisrel software to analyze data. Findings indicated that there are 3 dimensions and 9 main components in the case of principals' professional ethics: 1) individual dimension (personal, occupational/professional, and emotional characteristics) 2) intra-organizational dimension (management and leadership, ethics strategies, professional capabilities, and task factors) 3) extra-organizational dimension (social and cultural factors).

    Results

    Results of structural equation modeling (SEM) showed among triple dimensions of principals' professional ethics, intra-organizational (with a path coefficient of 0.87) had the highest impact on the professional ethics model. Among components, task factors (0.87), occupational features (0.85), and cultural factors (0.82) had the highest impact on the professional ethics model, respectively. The proposed patterns can be used as a guideline for educational management planners at the macro- and micro-levels to rank dimensions and components of principals' professional ethics.

    Keywords: professional ethics, primary school principals, Lorestan province
  • Houshang Shirian *, Badri Shah Talebi, Narges Saeidian Pages 78-90

    The aim of this study is to identify the components of administrative health in order to propose a model for promoting administrative health in the Iranian public education system through a heuristic mixed method. In the first (qualitative) phase of the study, thematic analysis was used with an inductive approach. The research environment in the two phases of the study was the resources of reputable websites and scientific databases in the period of time between 2010 and 2019 in the field of administrative health studies. The criterion-based purposive sampling method was applied to study 108 domestic and foreign articles and books, with which the researcher reached theoretical saturation. After coding and classifying 98 primary themes, content validity was determined in two qualitative methods of the themes network with seven general themes and 17 basic themes. In the quantitative phase, the research environment consisted of all members of the educational system in Iran and sample selection was carried out through non-random convenience sampling. A researcher-made 98-item questionnaire was prepared based on a 5-point Likert scale ranging from 1 meaning strongly disagree to 5 standing for strongly agree. Face validity and content validity of the questionnaire used in this study were confirmed by experts. Construct validity of the questionnaire was examined using factor analysis and its reliability was measured through Cronbach's alpha. Values for estimating Cronbach's alpha coefficient for themes higher than 0.75 were reported, indicating a high internal correlation in the basic themes. Data analysis was conducted through descriptive statistical methods for quantitative data including frequency distribution tables and graphs, as well as inferential statistics including confirmatory factor analysis and covariance-based structural equation modeling approach. According to the indicators, the research model had a good fit.

    Keywords: Administrative Health, Educational System, Administrative Health Promotion
  • Seyed Ali Sajadi, Mohammadali Hosseini, *, Nadergholi Ghourchian Pages 82-107

    The purpose of this study was to provide a model to promote the desire for sustainability of education teachers.

    Methodology

    This research is a mixed study, applied in terms of purpose, with content analysis in the qualitative part, and a descriptive survey in the quantitative part. This study was conducted in three sections: library, qualitative and quantitative. The qualitative part included semi-structured interviews with experts to determine the dimensions, components and indicators of teachers' desire to sustainability, developing a questionnaire and determining the proposed mechanisms. The research population in the qualitative section included all experts in the field of education (experienced principals and teachers), 19 of whom were selected through purposive sampling, and in the quantitative section, the research population included all 10975 teachers of first grade high schools in Tehran. According to the Cochran's formula, the sample size was estimated at 375 people, and then the questionnaire of desire for sustainability was distributed among teachers in selected schools, and finally 323 questionnaires were received from teachers and analyzed. The data collection tool in the qualitative part was a semi-structured interview, and the tool in the quantitative part was a researcher-made questionnaire (the result of a combination of library and qualitative study) based on a 5-point Likert scale in both present and desirable situations. The validity of the questionnaire was calculated through convergent and divergent validity. The reliability of the questionnaire items was calculated and confirmed by Cronbach's alpha (0.968) and combined reliability (0.970). Exploratory factor analysis, one-sample t-test and dependent t-test, structural equation modeling (SEM), Cronbach's alpha and confirmatory factor analysis were used to analyze the data to check the validity of the questionnaire using Smart-PLS software. The results showed that teachers' desire for sustainability includes two dimensions of environmental factors with components of social, economic, welfare and livelihood, legal, organizational and social justice factors and professional factors with components of job, job satisfaction and quality of working life factors. A suitable tool for measuring teachers' desire for sustainability is a researcher-made questionnaire with 46 items. In this study, 30 mechanisms were proposed to promote teachers' desire for sustainability. As a result of confirmatory factor analysis, the proposed model of promoting teachers' desire for sustainability with 2 dimensions, 8 components and 38 indicators was approved. The degree of fit of the proposed research model was also confirmed with 0.99 confidence. The model of teachers 'desire for sustainability can be effective in promoting teachers' motivated desire for sustainability and increasing the quality of education.

    Keywords: Sustainability desire, teachers, Environmental factors, Professional factors, Model